Horvátország 10 legszebb tengerpartja

Horvátországnak több mint 5000 kilométernyi tengerpartja van, amelynek köszönhetően az egyik legszebb és legváltozatosabb tengerpartjai közül bárki megtalálja a számára leginkább megfelelőt. A horvát tengerpartot aprókavicsos és homokos strandok, sziklás öblök, érintetlen szigetek és festői városok jellemzik.

1. Zlatni Rat, Bol (Brač-sziget): Ez az ikonikus strand egyedi formájú, az árapály és a szél függvényében változó, kristálytiszta türkizkék vízzel és apró finom kavicsokkal várja a fürödni vágyókat.

2. Stiniva strand, Vis-sziget: A magasodó sziklák közé ékelődő, eldugott öblöt Európa egyik legszebb strandjaként tartják számon, lenyűgöző azúrkék vizével.

3. Sakarun strand, Dugi Otok: A fehér homokos partjairól és tiszta kék vizéről ismert Sakarun fenyőerdőkkel körülvett, békés hangulatú strand.

4. Punta Rata strand, Brela: A fenyőfákkal borított hegyek és a tengerbe nyúló sziklaalakzatok drámai hátterével a Punta Rata strandot gyakran az Adriai-tenger partvidékének egyik legszebb strandjaként emlegetik.

5. Sunj strand, Lopud-sziget: A Dubrovnik közelében, egy idilli, autómentes szigeten található Sunj Beach puha homokkal és sekély, türkizkék vízzel büszkélkedhet, amely tökéletes a családok számára vagy pihenésre.

6. Paradise Beach (Rajska Plaža), Rab-sziget: Ez a hosszú homokos strand egy sekély öböl mentén húzódik, fákkal szegélyezve, amelyek árnyékot adnak a forró nyári napokon.

7. Prapratno öböl, Pelješac-félsziget: A dél-horvátországi Ston közelében fekvő Prapratno Bay egy buja mediterrán növényzettel körülvett homokos strandot kínál, amely ideális a fürdőzéshez és napozáshoz.

8. Banje strand, Dubrovnik: Ezek a népszerű városi strandok lenyűgöző kilátást nyújtanak Dubrovnik óvárosának falaira, miközben könnyen elérhetők az olyan kényelmi létesítmények, mint a bárok és éttermek.

9. Nugal strand (Makarska Riviéra): Makarska város közelében, fenyőfákkal díszített meredek sziklák között rejtőzik a Nugal strand – egy rejtett gyöngyszem, amely érintetlen szépségéről ismert és csak gyalogosan, természetjáró ösvényeken keresztül érhető el.

10. Lovrečina-öböl , Brač-sziget: Ez a békés és eldugott strand egy természetes öbölben található Brač szigetén, ahol kristálytiszta víz, homokos partok és egy kora keresztény bazilika romjai várják a látogatókat.

Béreljen ENC készüléket
és tegye utazását
Gyorsabbá
Kényelmesebbé
Egyszerűbbé