Horvátország vonattal?

Horvátország egész évben vonzó célpont, minden évszakban tartogatva különleges élményeket. Nyáron az Adriai-tenger lenyűgöző partjai várják a látogatókat, például Split és onnan könnyen elérhető szigetek, Brac és Hvar, valamint a Rijeka környéki üdülőhelyek. A szezonon kívül pedig a hangulatos kis- és nagyvárosok, mint Zágráb és Eszék, kiváló lehetőséget kínálnak a pihenésre és felfedezésre.

Budapest és Zágráb között közvetlen vonat jár, mely kényelmes lehetőséget biztosít az utazóknak. Pécsről és Villányból Pélmonostorra (Beli Manastir) közlekednek személyvonatok, melyek többségének Eszéken keresztül van csatlakozása. Így a vasúti hálózat könnyű és hatékony utazást tesz lehetővé Horvátországba, elérve a különböző régiókat, akár a tengerparton, akár a belső városokban.

Budapestről

Elérhető Budapestről a horvátországi üdülő paradicsom, Split. Alig 14 órás vonatozással közvetlenül, átszállás nélkül elérhető a gyönyörő horvát város. A vonatok csak nyáron Június 15. és Szeptember 7. között indulnak. A vonatok este 18:55 kor indulnak és másnap reggelre érkeznek Splitbe 8:37-re. A vonatok Budapest-Keleti, Kelenföld, Székesfehérvár, Siófok, Balatonföldvár, Fonyód, Balatonszentgyörgy, Nagykanizsa, Gyékényes, Zágráb, Knin, Perkovic, Split városokon mennek keresztül.

Visszaút

Napi 1 vonat indul szintén visszafele 18:30 kor Splitből Budapestre. A felnőtt menetjegy ára 2023-ban 69,6 euró, oda-vissza: 79,5 euró. Helyjegy irányoként még 3 fejenként. További felár még a fekvőhelyes vagy hálókocsis elhelyezés esetén. 9,4 euró a hatágyas fülkében, 53,9 euró egyszemélyes privát hálókocsi ára.

Foglaljon szállást Splitben! Tekintse meg a legjobb/legolcsóbb szállásokat itt! Kattintson ide!

Béreljen ENC készüléket
és tegye utazását
Gyorsabbá
Kényelmesebbé
Egyszerűbbé