Horvátországba több, mint 23 millió turista látogatott 2023-ban

Horvátország gyönyörű és felkapott utazási célpont nem csak mi magyaroknak, hanem a többi európai ország számára is, különösen a nyári időszakban. 2023-ban több, mint 20 millió turista látogatott el a tengerparti országba, így a 7 leglátogatottabb ország Eurórpában.

Horvátország az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont Európában. Az országot évente több mint 20 millió turista látogatja meg, ami a lakosságszámának több mint háromszorosa. A turisták főleg az Adriai-tenger partját keresik fel, ahol gyönyörű strandok, kristálytiszta tenger és mediterrán éghajlat várja őket. Horvátország további népszerű látnivalói közé tartoznak a történelmi városok, a nemzeti parkok és a kulturális látnivalók.

A horvátországi turizmus 2022-ben ismét rekordot döntött, 23,2 millió turistát regisztráltak, akik összesen 94,4 millió vendégéjszakát töltöttek az országban. Ez 11,7%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A turisták számának növekedésében szerepet játszott a koronavírus-járvány utáni fellendülés, valamint a horvátországi árak viszonylagos olcsósága.

A magyarok is szívesen látogatnak Horvátországba. 2022-ben 1,2 millió magyar turista érkezett az országba, ami 10,5%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A magyar turisták elsősorban az Isztriai-félszigetet és a tengerparti városokat keresik fel.

A horvátországi turizmus a következő években is tovább fog növekedni. Az országnak számos olyan előnye van, amelyek vonzóvá teszik a turisták számára, mint például a gyönyörű természet, a gazdag történelem és kultúra, valamint a viszonylag olcsó árak.

A nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes tehát jóval előre megtervezni a nyaralást, hogyan jutunk el Horvátországba, milyen szálláson szeretnénk pihenni. A legjobb szállásokat kora tavasszal már befoglalják, így ha nem akarunk lemaradni minnél korábban kell tervezni a nyaralást.

Magyarországról a legegyszerűbben autóval juthatunk el. Az autópályákról és díjak ról már irtunk. Amit fontos megjegyezni, hogy a horvát autópályákon fizetőkapus rendszer műkődik. Ennek következtében nyáron, szezonban nem ritka a több órás torlódás, várakozás a fizetőkapuk előtt. Ezt a legegyszerűbb elkerülni a horvát ENC készülékkel, amely egy kicsi eszköz, amely lehetővé teszi az online fizetést az autópályákon, ráadásul az ENC-et használók egy erre külön kijelölt sávban közlekedhetnek, felgyorsítva fizetésüket. Több infó itt!

Béreljen ENC készüléket
és tegye utazását
Gyorsabbá
Kényelmesebbé
Egyszerűbbé